Olde Riekerink wil snel duidelijkheid van Ajax

Peterselieman

Jan Olde Riekerink kan zich niet vinden in de gefaseerde invoering van de plannen van Johan Cruijff. Het hoofd jeugdopleidingen van Ajax vindt dat hij zijn functie niet naar behoren kan uitoefenen. "Zie het als een huis waarin een brand woedt. Er wordt besloten om linksboven een kamer te blussen en rechtsonder één, maar het huis zelf wordt niet geblust."

De 52-jarige Twent heeft een grote verantwoordelijkheid op jeugdcomplex De Toekomst, waar de sfeer om te snijden is. "Wat voor Ajax het meest verontrustend is: in letterlijke zin ligt de boel richting volgend seizoen stil. Er zijn open trainersposities die al ingevuld hadden moeten worden. D2, B2, A2. Dat kan toch niet gefaseerd?"

Ondanks alle commotie wil de voormalig assistent van Co Adriaanse zijn blik op de toekomst richten. "Maar zoals vanuit de club is aangegeven mag ik de contracten van mijn trainers niet verlengen. Ik kan alleen wachten op het moment dat ik die volmacht krijg. Als het beter is dat ik wordt vervangen, is dat de keus van de club. Maar ik denk dat ik redelijk op hun lijn zit en wil verder."

Tot Olde Riekerink meer duidelijkheid krijgt van de leiding, is het pappen en nathouden in de schaduw van de Arena. "Knippen en plakken en de onderlinge verhoudingen zoveel mogelijk werkbaar houden in dienst van de club. Maar bij een hoofd jeugdopleidingen verwacht je dat hij duidelijkheid kan scheppen naar mensen. Nu blijft alles in het midden."

De ledenraad van Ajax sprak zich dinsdag uit voor een gefaseerde invoering van de plannen van het technisch platform onder leiding van Cruijff. De legendarische nummer veertien, die mogelijk toetreedt tot de raad van commissarissen van de Amsterdammers, heeft zich neergelegd bij dit besluit.