Gamebedrijf daagt Beyoncé voor de rechter

Redactie

Beyoncé is dinsdag voor het gerecht gedaagd nadat de zangeres uit een samenwerking met een gamestudio stapte. Het Amerikaanse gamebedrijf Gate Five werkte aan de dansgame Starpower: Beyoncé. Toen de ster meer geld eiste, schrok de financier van het bedrijf, waardoor het project werd stopgezet. Dat blijkt uit een dagvaarding van een Amerikaanse rechtbank.

Gamestudio Gate Five zou een investering van 6,7 miljoen dollar kwijt zijn. Bovendien loopt het bedrijf naar eigen zeggen honderd miljoen dollar inkomsten mis. Naar verluidt werkten zeventig mensen aan de dansgame.

Het bedrijf eist een schadevergoeding voor de misgelopen inkomsten en wil niet dat Beyoncé mag samenwerken met andere gamebedrijven. De zangeres krijgt tot 27 mei om te reageren.

De zaak tussen Beyoncé en Gate Five is niet de eerste in zijn soort. Meer bekende zangers en acteurs hebben in de clinch gelegen met gamebedrijven. Zo lagen Activision en de rockband No Doubt in 2009 met elkaar overhoop.

Voormalig No Doubt-leadzangeres Gwen Stefani zong in het muziekspel Band Hero-nummers van de band, maar ook van andere artiesten. Zo konden gamers Stefani het nummer Honky Tonk Women van The Rolling Stones laten zingen.


(Foto: Novum)