Bogarde en Gorré op de bank bij Suriprofs

Olga Kroeders

Winston Bogarde en Dean Gorré zijn dit jaar de coaches van de Suriprofs. Het duo zit zaterdag 7 mei in het benefietduel met Heracles Almelo op de bank. De wedstrijd vindt voor het eerst plaats in het stadion van Sparta Rotterdam. Sinds 2000 speelden de Suriprofs in het Olympisch Stadion van Amsterdam. De opbrengsten van het benefietduel gaan, net als elk jaar, naar projecten in Suriname.

De 40-jarige Bogarde, die speelde voor Sparta, Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea, hoopt binnenkort bij Ajax een functie te gaan bekleden. Dat liet hij eerder in het programma Barend & Barend weten. In het seizoen 2008/09 liep hij nog stage bij de Amsterdammers, maar werd hem geen contract aangeboden. Sindsdien zit de twintigvoudig international werkloos thuis.

Gorré is sinds de winterstop trainer bij RBC Roosendaal. De oud-speler van onder meer Ajax en Feyenoord blijft tot het eind van het seizoen bij de Brabantse club. RBC staat met nog zes speelronden te gaan op de zestiende positie en strijdt nog tegen degradatie.