Postma: "Loopbaan is hard achteruit gegaan"

Olga Kroeders

Stefan Postma kijkt met een goed gevoel terug op zijn loopbaan. Vandaag werd bekend dat de doelman zijn handschoenen aan de wilgen hangt.

De 34-jarige Postma, die na dit seizoen afscheid neemt als actief voetballer, verkiest een commerciële functie bij hetzelfde AGOVV boven een vervolg van zijn profcarrière. "Ik kan een contract tekenen voor één seizoen als commerciële man en ben daarnaast gevraagd als parttime keeperstrainer", vertelt Postma aan Voetbal International. "Ik neem met pijn in het hart afscheid van de voetballerij maar ik moet ook aan mijn maatschappelijke toekomst denken."

"Deze kans biedt zich nu aan en ik heb een gezin te onderhouden. Mijn hart zegt dat ik nog twee jaar door kan, maar mijn verstand zegt dat ik moet stoppen." Postma die bezig is aan zijn tweede seizoen in Apeldoorn, kreeg tijdens het lopende seizoen het gevoel dat het misschien beter was om te stoppen. "Mijn loopbaan is in de laatste jaren hard achteruit gegaan."

"Bij AGOVV speelde ik dit seizoen bij een veredeld amateurelftal. Het was niet meer het niveau dat ik gewend was. Dat is een belangrijke reden geweest om er mee te stoppen. Misschien dat ik volgend jaar wel bij de amateurs ga keepen, dat moet ik nog even bekijken. Ik mag terugkijken op een geweldige carrière." Postma speelde in het verleden voor onder meer FC Utrecht, De Graafschap en Aston Villa.