Velthuizen is bij degradatie goedkoop af te halen

Peterselieman

Doelman Piet Velthuizen heeft met Hércules Alicante gesproken over zijn toekomst. Als de club degradeert of als hij op de bank moet blijven zitten, is hij volgend seizoen weg.

Velthuizen zit bij de Spaanse club als reserve achter eerste keus Juan Calatayud voornamelijk op de bank. De doelman dacht te kunnen profiteren van de nieuwe trainer, Miroslav Djukic, die half maart werd aangesteld, maar dat heeft de 24-jarige keeper niet meer speelminuten opgeleverd.

"Er is eigenlijk niets veranderd", vertelt Velthuizen tegen Voetbal International. "De nieuwe trainer vertelde de spelersgroep dat hij de basis nog één kans gaf en dat hij afhankelijk van het resultaat veranderingen ging doorvoeren. Bij Real Sociedad wonnen we vervolgens met 1-3. Leuk voor de club en het team, maar minder voor mij en de andere bankzitters."

Daarom sprak hij met de clubleiding over zijn toekomst bij de club. "Het is voor mij én de club niet goed als de situatie blijft zoals die is. Daar waren we het snel over eens. Hércules heeft me niet voor de bank aangetrokken en ik wil spelen. Kom ik voor volgend seizoen niet in de plannen van de trainer voor, dan zal ik zo goed als zeker vertrekken. Die afspraak staat."

In het contract van de doelman is ook een degradatieclausule opgenomen. "Klopt, ik ben voor een prikkie af te halen als we degraderen. Ik hoop daar niet op, maar het is wel een ontsnappingsroute die ik heb. Concrete interesse van andere clubs is er nog niet. Wellicht komt dat nog. Het is lekker iets achter de hand te hebben als het in de zomer inderdaad tot een breuk komt met Hércules."