De Nooijer kan nederlaag niet geloven

Olga Kroeders

Bloemendaal-aanvoerder Teun de Nooijer vindt het ongelooflijk dat zijn ploeg de kwartfinale van de Euro Hockey League heeft verloren. "We hadden genoeg kansen, maar de paal en de lat stonden in de weg." Volgens de veteraan was er wel geoefend op de penalty shoot-out, die volledig de mist in ging. "Dat was het probleem niet."

De geblesseerde De Nooijer moest vanuit de dug-out toekijken hoe zijn teamgenoten tegen Oranje Zwart streden. "Het was een te groot risico om te spelen. Ik kon niet goed aanzetten."

Ook Bloemendaal-trainer Dave Smolenaars was zwaar teleurgesteld. "Helaas waren we niet goed genoeg. In het vierde kwart hebben we voldoende kansen gehad, maar de bal wilde er niet in." Toch kon Smolenaars zijn ploeg niet veel verwijten. "Met deze jonge groep hebben we er alles uit gehaald wat er in zit."

Oranje Zwart-trainer Sjoerd Marijne was in zijn nopjes met het bereiken van de halve finale. "Dit is natuurlijk een fantastisch overwinning. Ik moet toegeven dat Bloemendaal hele grote kansen heeft gehad en misschien de overwinning had verdiend. Maar tot het vierde kwart hebben we de wedstrijd redelijk onder controle gehad."

Voor de Eindhovenaren was het de tweede shoot-out van het toernooi, een feit dat misschien in het voordeel van zijn ploeg sprak, denkt Marijne. "Natuurlijk is het een loterij. Toch hadden wij het voordeel dat we al eerder een shoot-out hebben gehad. Bovendien hebben we ook een hele goede keeper."