Oranje Zwart stort Bloemendaal in mineur

Olga Kroeders

Oranje Zwart heeft het thuisspelende Bloemendaal uitgeschakeld in de Euro Hockey League. De Eindhovense hockeyploeg bereikte zo de halve finale. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 geworden. In de verlenging scoorden beide ploegen niet, maar Oranje Zwart won de shoot-out met 2-0. HGC is in de halve finale de opponent van Oranje Zwart.

In Bloemendaal was het Oranje Zwart dat vlak voor de rust op voorsprong kwam toen Jelle Galema scoorde. Vlak voor het einde van het derde kwart maakte Martijn van Mierlo met een kalmpjes uitgevoerde backhand weer gelijk en daarna begon een stormloop op het Eindhovense doel.

Laurence Docherty leek met een prachtig lobje te scoren, maar Jeroen Delmee haalde de inzet van de tot Nederlander genaturaliseerde Schot van de lijn. Daarna raakte de thuisploeg ook nog de lat, maar de beslissende treffer bleef uit.

Omdat de winnende goal ook niet in de verlenging viel, was een shoot-out nodig. Bloemendaal begon die, maar Ronald Brouwer raakte de paal. Voor Oranje Zwart was Simon Gougnard wel doeltreffend, waarna Docherty een veel te nonchalante lob overwipte. David Alegre besliste de wedstrijd vervolgens al na twee penalty's. Bloemendaal werd vorig jaar ook al in de kwartfinale uitgeschakeld.

Naast Oranje Zwart en HGC zijn ook Reading uit Engeland en het Spaanse Club de Campo door naar de laatste vier. Beide halve finales en de eindstrijd worden over anderhalve maand in het weekeinde van Pinksteren gespeeld. De locatie van het finaleweekeinde is nog niet bekend.