Karthikeyan: "Kleine teams ook belangrijk"

Peterselieman

Narain Karthikeyan is blij dat hij terug is in de Formule 1. De Indiër keerde dit seizoen na vijf seizoenen terug in de hoogste categorie van de autosport en beseft dat hij nu uitkomt voor een achterhoedeteam. Hij vindt dat zijn renstal Hispania Racing wel degelijk meetelt.

"Dit is een klein team. Het is een feit dat we nooit om de titel zullen meedoen, maar toch denk ik dat achterhoede teams belangrijk zijn voor de sport," zei Karthikeyan tegen de Hindustan Times. "Kleinere renstallen geven jongere rijders namelijk een podium om zich op te presenteren, terwijl ze coureurs zoals mijzelf een kans geven een comeback te maken. Er is inderdaad een bepaalde team-hiërarchie in de Formule 1, maar dat maakt het alleen maar interessant. We maken allemaal deel uit van de show."

HRT is een team met weinig financiële middelen en overleven is belangrijk, maar de Indiër denkt wel dat zijn renstal zich gedurende het seizoen kan verbeteren. "Door het gebrek aan testkilometers zijn we met een inhaalslag bezig. We hebben echter een vrij aardige auto en krijgen de boel ook steeds beter op de rails, dus ik verwacht dat we vooruitgang kunnen blijven maken."