Ulderink in beeld bij De Graafschap

Olga Kroeders

De Graafschap ziet in Andries Ulderink de nieuwe trainer. De 41-jarige oefenmeester van Go Ahead Eagles praatte woensdag en donderdag met technisch directeur Leen Looijen van de Superboeren. Ulderink wil liefst voor het weekeinde duidelijkheid, zei hij tegen Omroep Gelderland. "Wij zijn volop in de race voor de play-offs en daar moet Go Ahead zich op focussen."

Ulderink was in het verleden al assistent-trainer in Doetinchem en ziet een terugkeer bij De Graafschap wel zitten. "Dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik wil ook in de Eredivisie werken, dat is allemaal helder." Ulderink werkt sinds maart 2008 voor Go Ahead Eagles. Met de ploeg uit Deventer dwong hij vorig seizoen net geen promotie af.

Ulderink vindt niet dat hij De Graafschap te veel onder druk zet. "Zo zit ik niet in elkaar. Als het aan mij ligt gaat het gewoon niet nog het hele weekend duren. Het gaat ook om het belang van Go Ahead nu."

Bij De Graafschap vertrekt Darije Kalezic na dit seizoen als trainer. De club wilde het contract van de Bosniër niet verlengen.