'PSV maakt meeste kans op titel'

Olga Kroeders

Ruim een derde van de Nederlanders denkt dat PSV kampioen wordt, maar de meesten hopen op Twente. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat PSV op doelsaldo voor titelverdediger FC Twente. Ajax volgt op één punt als derde. 28 procent denkt dat de Amsterdammers kampioen worden.

Van de twaalfhonderd ondervraagden verwacht 36 procent dat PSV na twee seizoenen zonder prijs weer een titel wint. Twente prolongeert volgens 28 procent de titel en een even groot percentage verwacht dat Ajax een einde maakt aan de titeldroogte die al zeven jaar duurt.

Overigens hebben de Ajax-fans het minste vertrouwen in een kampioenschap. Slechts 53 procent van de supporters van de Amsterdamse club denkt dat er in de Arena gefeest kan worden. Bij PSV en Twente ligt dat percentage aanmerkelijk hoger. De Eindhovenaren hebben met 77 procent het meeste vertrouwen in de goede afloop, 71 procent van de Twente-fans gelooft in de titel.

Bij de vraag welke ploeg de titel het meest gegund wordt, blijkt dat Twente kan rekenen op de meeste sympathie. Van alle ondervraagden kiest 42 procent voor de Tukkers tegen 37 procent voor Ajax en twintig procent voor PSV.

Op de vraag welke club men de titel het minst gunt, wordt Ajax het meest genoemd met 36 procent. Ruim een op de vijf ondervraagden ziet een titel voor PSV niet zitten, terwijl slechts drie procent Twente een nieuw kampioenschap niet gunt.