Preud'homme: "Ik heb spelers de waarheid verteld"

Olga Kroeders

FC Twente-trainer Michel Preud'homme verwacht dat zijn spelers doordrongen zijn van het belang van de uitwedstrijd van morgen tegen ADO Den Haag. "We moeten scherp zijn als we elke club willen kloppen", liet de Belg vandaag optekenen. "We misten de afgelopen weken af en toe belangrijke spelers en moesten andere oplossingen zoeken."

Twente leed de laatste twee duels knullig puntverlies. Tegen Roda JC (1-1) miste Bryan Ruiz een penalty en De Graafschap kwam door een doelpunt van Rogier Meijer in de laatste minuut langszij (1-1). "Ik heb de spelers de waarheid verteld. Naar buiten toe houd ik me in, maar tegen de spelers draai ik er niet omheen. Wat ik in de kleedkamer zeg, is belangrijk."

Door de twee remises moest Twente de koppositie in de Eredivisie afstaan aan PSV. "Maar als we vrijdag winnen, is alles weer open voor ons", denkt Preud'homme. "Nu we zover zijn gekomen, moeten we ervoor gaan." Wel is hij op zijn hoede voor de komende tegenstander. "ADO maakt een schitterend seizoen door. Ze spelen elke wedstrijd vrijuit."

Preud'homme kan tegen ADO weer beschikken over Theo Janssen, die net als Bart Buysse terugkeert van een schorsing. Roberto Rosales zit nog wel een duel verplicht aan de kant. Twente kampt niet met blessuregevallen.