Platini biedt excuses aan voor dure tickets

Olga Kroeders

Michel Platini baalt van de enorme bedragen die fans moeten neertellen om op 28 mei in het Wembley-stadion de Champions Leaguefinale te kunnen bijwonen. "We hebben daarbij een vergissing gemaakt", erkende de voorzitter van de UEFA. "Maar het is ook niet eenvoudig een prijs voor een kaartje voor een Champions Leaguefinale vast te stellen."

De goedkoopste toegangsbewijzen voor de finale kosten 95 euro. Daar komt nog 31 euro aan administratiekosten bovenop. Twee jaar geleden in Rome konden fans voor zeventig euro het stadion binnen. Neutrale supporters zijn dit jaar zelfs minimaal 175 euro kwijt. Vergelijken met 2009 zijn kaartjes in sommige categorieën 85 procent duurder geworden.

Platini, die woensdag in Londen was om de bokaal van de Champions League aan burgemeester Boris Johnson te overhandigen, overweegt voor volgend jaar een andere aanpak. "Misschien moeten we naar een systeem dat het voor families mogelijk maakt aan goedkopere kaarten te komen. Al weten we niet voor welke bedragen deze tickets op de zwarte markt verhandeld zullen worden."


Platini biedt excuses aan voor dure tickets (Foto: Novum)