Haye en Klitschko treffen elkaar in Hamburg

Olga Kroeders

David Haye en Wladimir Klitschko boksen op 2 juli in de Imtech Arena in Hamburg om de wereldtitel. Het management van Klitschko, regerend wereldkampioen van de bonden IBF en WBO, kwam tot overeenstemming met voetbalclub Hamburger SV over gebruik van het stadion in juli. Het gevecht zou oorspronkelijk in juni plaatsvinden.

"We zijn erg gelukkig dat dit megagevecht eindelijk vaststaat", verklaart manager Bernd Bönte namens Klitschko. "We verwachten dat het duel in meer dan 150 landen live of met vertraging wordt vertoond."

Hayes verloor in zijn loopbaan slechts eenmaal in 26 duels en sloeg 23 tegenstanders knock-out. Oekraïner Klitschko won 55 van zijn 58 partijen. Hij mepte 49 man tegen het canvas.

De 30-jarige Haye zou de vier jaar oudere Klitschko in 2009 al treffen, maar een rugblessure hield de Britse kampioen van de WBA destijds aan de kant. Na de langverwachte ontmoeting wil Haye het voor zijn pensioen ook nog opnemen tegen Klitschko's oudere broer Vitali, houder van de wereldtitel in de WBC.

De Klitschko-broers hebben altijd gezegd dat een broedergevecht geen optie is.