Kramer traint nog apart

Peterselieman

Sven Kramer heeft zich nog altijd niet aangesloten bij de schaatsploeg van TVM. De Fries is nog altijd niet helemaal hersteld van de slepende blessure die hem vorig seizoen kostte en daarom liet hij de eerste gezamenlijke training voor het nieuwe seizoen ook schieten.

"Een herstelproces als dat van Sven verloopt met hoogjes en laagjes. Dan val je weer terug in dat proces en moet je weer opkrabbelen. Wij moeten daarin een balans vinden," zei trainer Gerard Kemkers tegen De Volkskrant. Hij vindt dat de Fries vooruit gaat, maar dat hij nog niet met de groep mee kan trainen. "Het proces bestaat uit drie fases. Je hebt fase één, dat is puur revalideren. Fase twee is revalideren binnen de ploeg. En fase drie is als hij echt bij ons aansluit. Hij bevindt zich nu tussen fase één en twee."

Kramer moest door een zenuwaandoening in zijn bovenbeen het vorige seizoen laten schieten. Eind vorig seizoen stond hij al wel weer op het ijs, maar nog onduidelijk is wanneer hij zich weer volledig bij de TVM-ploeg aan kan sluiten.