Emmen hoopt op verkoop Dost en Chery

Olga Kroeders

De kans is groot dat FC Emmen verdergaat zonder technisch directeur. Azing Griever, die de functie nu invult, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Het contract van Griever loopt af en Emmen beschikt niet over voldoende financiële middelen om het te verlengen.

"We moeten richting volgend seizoen bezuinigen, ook in de organisatie. Dat betekent directie, commercie, management", somt directeur Gerrit Volkers op tegenover RTV Drenthe.

"Of er mensen verdwijnen? Nou, er komt in ieder geval niemand bij en het kan zo zijn dat er contracten die aflopen niet worden verlengd. Ook Azing is iemand wiens contract afloopt deze zomer en hij is er zich ook wel van bewust dat het financieel gezien een moeilijk verhaal gaat worden."

Het is reëel dat de functie van technisch manager ingevuld gaat worden door trainer René Hake, die dan een dubbelfunctie gaat krijgen. "Ook op het spelersbudget gaat aardig gekort worden", vervolgt Volkers. "Natuurlijk hopen we in dat licht op een goede transfer van Bas Dost. Chery hoeft van ons niet weg, maar als er een goed bod komt en wij kunnen twee spelers ophalen met het geld van de transfer dan zou het natuurlijk een reële optie zijn."