Van der Vaart wil tweede zege op Arsenal

Olga Kroeders

Rafael van der Vaart hoopt morgen voor de tweede keer dit seizoen met Tottenham Hotspur aartsrivaal Arsenal een hak te zetten. In november had de Nederlander met twee assists en een doelpunt een belangrijk aandeel in de 3-2 zege van de Spurs in het Emirates Stadium. "Die wedstrijd staat zeker in mijn top tien aller tijden."

Waar Arsenal de laatste strohalm probeert te grijpen in de titelstrijd met Manchester United, staat voor Tottenham de vierde plaats in de Premier League op het spel. "We spelen goed, maar het is niet de bedoeling dat we straks niets hebben, behalve complimenten", zegt Van der Vaart, die ondanks een nominatie zondag de prijs van Speler van het Jaar naar zijn ploeggenoot Gareth Bale zag gaan.

Tottenham leek vijf maanden geleden uit bij Arsenal op weg naar een kansloze nederlaag, maar in een spectaculaire tweede helft werd een 2-0 achterstand omgebogen in een zege. "Het was zeventien jaar geleden dat we daar hadden gewonnen. Het was eigenlijk de grootste wedstrijd van het seizoen. Als je dan met 3-2 wint, weet je dat de mensen het niet snel zullen vergeten."

Van der Vaart komt woensdag bij Arsenal mede-international Robin van Persie tegen. "Dat is eigenlijk hun belangrijkste speler. Als Robin niet in vorm is, maken we een goede kans om te winnen."

Het behalen van de vierde plaats, die recht op de voorronde van de Champions League, wordt voor Tottenham een loodzware klus. De Londense club, die momenteel vijfde staat, moet in de slotfase van de competitie nog op bezoek bij Chelsea, Manchester City en Liverpool.