Rosberg blij met verstelbare achtervleugel

Peterselieman

Mercedes Grand Prix-coureur Nico Rosberg is blij met de regels zoals ze in 2011 in de Formule 1 zijn. De verstelbare achtervleugel, de Pirelli-banden en het Kinetic Energy Recovery System hebben er voor gezorgd dat er in de races veel actie is, zoals afgelopen weekend in China waar er veel inhaalacties waren.

"De Formule 1 heeft fantastisch werk geleverd. Hoe gaaf waren de races wel niet? Ze waren fantastisch. Ik heb niemand horen klagen. Links, rechts, door het midden. Overal wordt er ingehaald. De F1 heeft dus heel, heel goed werk geleverd. Dat moet gezegd worden," zei Rosberg die in Shanghai als vijfde finishte na als vierde te zijn gestart.

"De mensen achter deze sport hebben de F1 van het ene op het andere jaar een stuk opwindender gemaakt. Dat is geweldig voor de fans. We mogen de banden en de achtervleugel daar voor danken. Die achtervleugel is naar mijn idee het beste idee ooit voor deze sport. Net als deze banden. Iedereen bekritiseerde Pirelli, maar ze hebben onze sport leuker gemaakt. Dat is gaaf."