Capcom hoopt op universele spelcomputer

Redactie

In de toekomst zou er nog maar één spelcomputer moeten bestaan. Dat is het scenario waar David Reeves, Europees directeur van game-uitgever Capcom, op hoopt. In een interview met de website MCV hekelt hij de huidige concurrentiestrijd tussen Nintendo, Microsoft en Sony.

Volgens Reeves verliezen Sony, Microsoft en Nintendo veel geld bij het uitbrengen en promoten van nieuwe hardware. Hierdoor zouden spelcomputerfabrikanten de productie van nieuwe systemen uitstellen, terwijl consumenten er met smart op zitten te wachten. Een universele spelcomputer zou deze kosten overbodig maken en gamers eerder betere hardware geven.

De kans dat Sony, Microsoft en Nintendo samen willen werken aan een universele computerstandaard is klein. In het verleden is dit wel geprobeerd. Nintendo stapte begin jaren negentig naar Sony om een uitbreiding te maken voor de Super Nintendo. Deze uitbreiding zou de concurrentie aan moeten gaan met de Sega CD. Sony wilde liever samenwerken aan een geheel nieuwe spelcomputer. Nintendo en Sony waren het niet eens en gingen vervolgens ieder hun eigen weg. Hierdoor kwam Sony in 1995 met de eerste PlayStation-spelcomputer.

In de huidige situatie verwacht Reeves dat Nintendo als eerste met een nieuwe spelcomputer over de brug zal komen. Sony en Microsoft zullen volgens hem eerst zoveel mogelijk Playstation Move- en Kinect-controllers proberen te verkopen voordat ze nieuwe systemen uitbrengen.