Webber na interessante race op podium in China

Peterselieman

Mark Webber werd vandaag derde in de Grand Prix van China, een prestatie voor de Australiër om trots op te zijn. De Red Bull-coureur eindigde gisteren in Shanghai in de kwalificatie als achttiende en moest derhalve een inhaalrace rijden die met name in het tweede deel van de wedstrijd tot fraaie inhaalacties leidde.

"Ik ben gestart op de harde banden. Dat is niet de meest begerenswaardige band. Eigenlijk hebben ze niet de eigenschappen van een harde band, zoals duurzaamheid. Dus het was nog best lastig," zei Webber die na zijn eerste stop vrijwel achteraan reed. "Het viel dan ook niet mee om posities te winnen. Bovendien gebruikte iedereen zoals verwacht op hetzelfde moment de verstelbare achtervleugel, dus daar viel ook geen voordeel uit te halen."

Pas na vijftien ronden na de eerste pitstop van Webber toen hij overschakelde op het zachte rubber kon hij rondetijden rijden waar niemand in de race aan kon komen, hoewel de Australiër niet beschikte over het Kinetic Energy Recovery System. Hij wist de ene na de andere coureur te passeren. "Ik vroeg me toen wel even af wanneer het mijn kant op zou gaan. Maar op een bepaald moment voelde ik me op mijn gemak in de auto en kon ik me dankzij de verse banden die ik nog over had na de kwalificatie een weg naar voren banen."