Jonker na 5-1 zege: "Ik ben ook verrast"

Olga Kroeders

Andries Jonker debuteerde dit weekend als hoofdtrainer bij Bayern München. De voormalig assistent van Louis van Gaal zag zijn ploeg met 5-1 winnen van Bayer Leverkusen.

"We hebben onze kansen ijskoud benut", zei Jonker na zijn debuut als hoofdtrainer. "We haalden vooral in de eerste helft een hoog niveau aan aggresiviteit. De spelers hebben de boodschap van voor de wedstrijd goed opgepikt. Ze hebben gedaan wat ze moesten doen", aldus de coach.

Bayern stond bij het bereiken van de rust al op een comfortabele voorsprong. "Het verrast mij ook dat we in de pauze al met 4-0 voorstonden. Dat had ik namelijk niet verwacht", zei Jonker na het duel tegen Duitse media. Dankzij de overwinning staat Bayern weer derde op de ranglijst.

De opvolger van Jonker, Jupp Heynckes, liet weten dat zijn ploeg Bayern op weg hielp in München. "We hebben in de eerste helft alles fout gedaan wat maar fout kon gaan. We speelden Bayern daarmee in de kaart. Als je op zo'n manier speelt, dan kun je nooit van Bayern winnen."