De Boer: "We begonnen niet scherp"

Frank (franklop)

Ajax had vandaag alle moeite om zich te ontdoen van N.E.C. Nijmegen. De Amsterdammers hadden in de beginfase alle geluk dat ze maar één tegengoal kregen. Frank de Boer besefte achteraf dan ook dan de Ajacieden geluk hebben gehad.

"We begonnen dramatisch, waren gewoon niet scherp in de beginfase," zei De Boer achteraf. "Typerend genoeg waren de NEC'ers telkens een stapje eerder bij de bal. NEC was feller. Uiteindelijk mochten we de tegenstander op onze knieën bedanken dat het tot de rust ‘slechts' bij 1-1. Kenneth was, zeker na het duel met Vleminckx, onze redder op dat moment."

"De spelers waren bij rust dan ook blij dat het maar 1-1 was. Ik heb mijn stem wel verheft, maar ook ik was blij dat we niet achter stonden. Sulejmani maakte vlak voor rust gelukkig het verschil bij ons. In de tweede helft hebben we gelukkig een heel ander Ajax gezien. Toen maakten we wel gebruik van de ruimtes die NEC liet liggen."

"Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel misschien terecht. Maar uiteindelijk ben ik natuurlijk heel blij met deze 1-2. Nu zijn we afhankelijk van PSV, maar moeten we toch vooral naar onszelf blijven kijken," zo besloot De Boer, die beseft dat Ajax de titelkansen niet in eigen hand heeft.