Ebecilio: "Zo snel kan het dus gaan"

Olga Kroeders

Lorenzo Ebecilio is sinds de aanstelling van Frank de Boer een vaste waarde in het elftal van Ajax. De jonge buitenspeler kijkt terug op zijn eerste maanden in de hoofdmacht.

Ebecilio komt uit de jeugdopleiding van Ajax. "Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik het zou halen", zegt de jongeling op de clubwebsite van Ajax. "Dat het zo zou lopen had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht. Ook in de winterstop nog niet trouwens. Maar zo snel kan het dus uiteindelijk gaan. De trainer ziet het in me zitten en daar ben ik natuurlijk erg blij mee."

De 19-jarige aanvaller keek lang uit naar zijn debuut. "Het is mooi dat ik nu kan spelen waar ik altijd heb willen spelen: in Ajax 1. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik het zou halen. Maar nog belangrijker: ik heb altijd in mezelf geloofd. Elke keer dat ik de ArenA zag wist ik dat ik daar uiteindelijk wilde gaan spelen. Het werkt altijd heel motiverend dat je vanaf de Toekomst het stadion in de verte kan zien. Dan weet je waar je het als jeugdspeler allemaal voor doet."

En in dat stadion heeft Ebecilio al een aantal keer mogen opdraven. "Het afgelopen halfjaar heb ik in dat stadion al heel wat mooie momenten meegemaakt. Mijn eerste goal, mijn uitverkiezing tot Man van de Wedstrijd en de Europese wedstrijden met Ajax."

Op straat wordt Ebecilio inmiddels herkend. "Als ik nu wel eens bij voetballende vrienden op het pleintje ga kijken, merk ik dat kinderen me herkennen. ‘Dat is Ebecilio', hoor je ze dan tegen elkaar zeggen. Dan zie je ze overleggen of ik het wel echt ben. Meestal help ik ze dan snel aan het verlossende antwoord."