Black Ops opnieuw best verkochte game

Redactie

Tweeëntwintig weken na de lancering van Call of Duty: Black Ops is de Playstation 3-versie opnieuw de populairste game van de Benelux. Data van marktonderzoeksbureau GfK toont aan dat het schietspel de rollenspellen Pokémon White en Pokémon Black en Wii Party, de populairste game van vorige week, voorbij is gestreefd.

Call of Duty: Black Ops is beschikbaar voor de pc en verschillende spelcomputers. Toen het schietspel in november gelanceerd werd, werden zeven miljoen spellen verkocht binnen een dag. Binnen zes weken draaide uitgever Activision een miljard dollar omzet.

De enige nieuwkomer in de verkooptoptien is het fitnessspel Zumba Fitness voor de Nintendo Wii. Deze game is op de achtste plaats terug te vinden. In het Verenigd Koninkrijk heeft het fitnessspel voor de Wii de eerste plaats veroverd.

Opmerkelijk is het gebrek aan Nintendo 3DS-spellen. Sinds de lancering van de spelcomputer eind vorige maand heeft geen enkele game de top tien gehaald. Dit draagt bij aan de geruchten dat de Nintendo 3DS-lancering niet naar de verwachting van Nintendo is verlopen.

01. Call of Duty: Black Ops (Playstation 3)
02. Pokémon White (Nintendo DS)
03. Pokémon Black (Nintendo DS)
04. De Sims: Middeleeuwen (pc)
05. Wii Party (Nintendo Wii)
06. Crysis 2 (Playstation 3)
07. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)
08. Zumba Fitness (Nintendo Wii)
09. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)
10. Crysis 2 (Xbox 360)


(Foto: Novum)