Hamilton: "Grenzen aan loyaliteit"

Peterselieman

Lewis Hamilton heeft het in de Formule 1 voorlopig goed naar zijn zin bij McLaren. De Brit wil graag wereldtitels voor de renstal uit Woking binnenhalen, maar dan moet het team hem wel een auto geven waarmee hij dit kan doen. Lukt dit niet dan denkt de wereldkampioen van 2008 aan een vertrek.

"Het enige dat ik voor me zie is het winnen van wereldtitels. Ik heb maar een korte tijd in de Formule 1. Ik bevind me in de bevoorrechte positie dat ik bij een topteam zit," zei Hamilton tegen de Britse media. "Ik ben op mijn gemak momenteel, maar het belangrijkste is dat ik wereldtitels kan winnen." Dit hoeft volgens de Brit niet altijd bij McLaren te zijn. "Loyaliteit kent zeker zijn grenzen. Ik heb het naar mijn zin bij McLaren en hoop dat dat zo blijft, maar uiteindelijk moet je altijd kijken naar waar je staat en wat er gaande is."

Hamilton vindt dat zijn toewijding aan zijn huidige team nog altijd in orde is. "Ik zet me volledig in om samen zo succesvol mogelijk te zijn. Als je kijkt naar de afgelopen vijf jaar, ben ik de enige die ieder seizoen een race heeft gewonnen. Ik heb dus telkens een winnende auto gehad. Dat is natuurlijk zeer positief."