Man vast voor fatale schietpartij na drugsruzie

Redactie

Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit vast op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in Alphen aan den Rijn. Daarbij kwamen begin deze maand twee mannen om het leven.

De verdachte werd al op 9 april aangehouden en is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd, laat het Openbaar Ministerie in Den Haag vrijdag weten.

Bij de schietpartij in de buurt van de Broekhorst in de Zuid-Hollandse plaats kwamen op 2 april twee mannen om het leven. Twee anderen raakten gewond. Getuigen hadden schoten gehoord en een auto zien wegrijden. Toen agenten gingen kijken, werd niets aangetroffen.

Een halfuur later arriveerde een auto met vier gewonden bij het ziekenhuis in Gouda. Het bleek te gaan om twee Bulgaarse en twee Nederlandse mannen. Een 23-jarige Nederlander en een 39-jarige Bulgaar overleden, een 30-jarige Bulgaar en een even oude Nederlander overleefden het schietincident.

De twee mannen die de schietpartij overleefden zijn aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Ook hun hechtenis is door de rechter-commissaris verlengd. De vier waren vermoedelijk in het criminele circuit actief. De politie vermoedt dat de schietpartij is ontstaan na een conflict over drugs.

Eerder werd ook al een 37-jarige man uit Rotterdam aangehouden in verband met de zaak. Hij bleek niets met het incident te maken te hebben.