'Armstrong ontmoette dopingarts vorig jaar nog'

Olga Kroeders

Lance Armstrong heeft de laatste jaren regelmatig contact gehad met de Italiaanse dopingarts Michele Ferrari. Zo ook vlak voor de Tour de France van vorig jaar. Dat meldt een hooggeplaatste Italiaanse ambtenaar vandaag. In zijn beginjaren werd de zevenvoudig tourwinnaar bijgestaan door de controversiële Ferrari. Hun wegen scheidden in 2004.

De ambtenaar, die niet openlijk over de zaak mag spreken omdat het onderzoek nog loopt, gaf aan dat de ontmoetingen vooral plaats hebben gehad in het Zwitserse Sankt Moritz en in Monte Carlo. Een woordvoerder van Armstrong onthield zich van commentaar, maar gaf aan later met een officiële verklaring naar buiten te treden.

Ferrari gaf telefonisch aan zich niet precies te herinneren wanneer hij Armstrong voor het laatst heeft ontmoet. De medicus meldde wel al sinds lange tijd geen professionele relatie met de Texaan te hebben.

Ferrari werd in 2006 vrijgesproken van het leveren van dopingproducten aan sporters wegens gebrek aan bewijs, maar is door het Internationaal Olympisch Comité voor het leven geschorst. De arts behandelde in het verleden onder andere de op doping betrapte wielrenners Patrik Sinkewitz, Floyd Landis en Alexandre Vinokourov.