Bayern mogelijk ook zonder Ribéry tegen Leverkusen

Olga Kroeders

Bayern München treedt zondag tegen Bayer Leverkusen waarschijnlijk aan zonder Franck Ribéry. De Fransman kampt met een spierblessure. Bayern staat vierde in de Bundesliga op één punt van Hannover 96. Leverkusen staat tweede. De derde plaats geeft recht op een plaats in de voorronde van de Champions League. Coach Jupp Heynckes verruilt Leverkusen na dit seizoen voor München.

Naast Ribéry moet interim-trainer Andries Jonker het zondag in de eigen Allianz Arena waarschijnlijk ook stellen zonder Bastian Schweinsteiger. De middenvelder kampt met een enkelblessure en zijn deelname aan de Bundesligatopper is volgens de Zuid-Duitsers 'zeer twijfelachtig'. Arjen Robben en Holger Badstuber zijn beiden geschorst.

Hans-Jörg Butt keert zondag terug onder de lat bij Bayern. De ervaren goalie verloor onder Van Gaal zijn basisplaats aan de jonge Thomas Kraft, maar krijgt opnieuw de voorkeur van Jonker. Kraft ging de laatste weken een aantal maal in de fout, waardoor zijn positie ter discussie stond. De beslissing van Van Gaal om Kraft te laten staan was voor het Bayern-bestuur de spreekwoordelijke druppel.