Zemeckis maakt film over gevaarlijke tuinkabouters

Matthijs (drumstickNL)

Robert Zemeckis gaat de boekverfilming van How to Survive a Garden Gnome Attack produceren. Het verhaal over het overleven van gewelddadige tuinkabouters wordt omgevormd tot animatiefilm, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Sony Pictures Animations is in onderhandeling over de filmrechten van het boek van Chuck Sambuchino uit 2010. Het boek is een overlevingsgids die eigenaren van tuinkabouters helpt bij een mogelijke aanval van de decoratieve beeldjes. De film heeft nog geen scenarist.

Het is nog onbekend of de tuinkabouterfilm wordt gemaakt met motion capture, een techniek waarbij acteurs vanuit alle hoeken worden gefilmd waarna de beelden worden omgezet in digitale animatie. De 60-jarige Zemeckis is een groot aanhanger van de techniek waarmee hij onder meer de films Polar Express, Beowulf en Christmas Carol maakte. Hij is onlangs het schip ingegaan met de motion capture-film Mars Needs Moms, die veel minder geld ophaalde dan verwacht.

De animatiefilm Gnomeo & Juliet, gebaseerd op Romeo en Julia, verscheen in februari in de Nederlandse bioscopen. Die film over tuinkabouters staat los van Zemeckis' nieuwe film.

Gnomeo
Gnomeo & Juliet (Foto: filmfreek)