Nintendo 3DS nog niet heel erg populair

Redactie

De verkoop van de Nintendo 3DS doet in de Verenigde Staten onder voor die van de oude Nintendo DS. In de eerste week heeft Nintendo in de VS amper 400 duizend exemplaren van de 3DS verkocht. De Nintendo DSi en DSi XL gingen zeker 460 duizend keer over de toonbank. Dat schrijft het magazine USA Today.

Niet alleen in de VS heeft de Japanse gamegigant moeite de overhand te krijgen. Ook in het thuisland is de Nintendo 3DS niet de populairste spelcomputer. Maandag werd bekend dat de PSP, beschikbaar op de Japanse markt sinds 2004, aanzienlijk meer exemplaren verkocht had dan de 3DS.

In Europa zijn, sinds de verkoop eind maart van start ging, naar schatting van marktanalysewebsite Vgchartz, meer dan 600 duizend exemplaren van de Nintendo 3DS verkocht. In de openingsweek gingen al 303 duizend spelcomputers over de toonbank. Dit wijst op een grote daling in het aantal verkochte 3DS-spelcomputers.

Begin maart maakte Nintendo bekend wereldwijd vier miljoen exemplaren van de nieuwe spelcomputer in de winkels te willen leggen. Op dit moment zijn er naar schatting nog niet eens 2,5 miljoen 3DS-spelcomputers verkocht.


(Foto: Novum)