Pyromaan Vught slaat ook overdag toe

Redactie

In de serie brandstichtingen in Vught is vrijdagochtend voor het eerst een auto op klaarlichte dag in vlammen opgegaan. De politie gaat ervan uit dat het opnieuw om een brandstichting gaat, omdat de brand op dezelfde manier lijkt te zijn aangestoken. Dat laat een woordvoerder van de politie weten.

Het gaat om de zesde autobrand in Vught dit jaar. Als een reeks autobranden van vorig jaar wordt meegeteld, stijgt het aantal brandstichtingen naar 22. "We scharen dit geval voorlopig in de reeks. Er wordt tactisch onderzoek verricht naar de brand om te kijken of de sporen overeenkomen met de eerdere zaken."

De brand ontstond rond 10.45 uur op een hoekje van het parkeerterrein bij het gemeentehuis in Vught. Een voorbijganger ontdekte de brand in het centrum van de Brabantse plaats en sloeg alarm. Van de dader was geen spoor meer.

De politie heeft een beloning uitgeloofd van vijfduizend euro voor de gouden tip. Getuigen van de nieuwe brand, of mensen die informatie hebben over de eerdere branden wordt gevraagd zich te melden bij de politie.