In Gaza ontvoerde Italiaan dood gevonden

Steven (raistlin6)

Een donderdag in de Gazastrook ontvoerde Italiaanse activist is dood aangetroffen in een huis in Gaza-Stad. De man werd gevonden na een vuurgevecht tussen de Hamas-politie en de ontvoerders van de pro-Palestijnse activist.

De 36-jarige Vittorio Arrigoni was ontvoerd door een extremistische splintergroepering, Monotheïsme en Heilige Oorlog geheten. De pro-Palestijnse Internationale Solidariteitsbeweging zei een video te hebben gekregen waarop Arrigoni geblinddoekt op de grond zat en een mannenstem verklaarde dat de gijzelaar zou worden geëxecuteerd als de leider van de groep, die vorige maand werd gearresteerd, en twee andere groepsleden niet door Hamas werden vrijgelaten.

Monothëisme en Heilige Oorlog plaatste vrijdag een boodschap op zijn website met de mededeling dat de groep niet verantwoordelijk is voor de ontvoering. Arrigoni werd echter in het huis van een groepslid gevonden. Vier groepsleden werden op een andere locatie gearresteerd in verband met de ontvoering, zei de Hamas-politie in Gaza-Stad.

Het is voor het eerst dat een buitenlander in Gaza is ontvoerd en vermoord sinds Hamas in 2007 in het gebied aan de macht kwam.