Doel Villarreal in de Europa League bereikt

Sjors (Sj0rSz)

Villarreal had zich ten doel gesteld de halve finale van de Europa League te bereiken. Door de zeges op FC Twente is die doelstelling behaald.

"We hebben de halve finale bereikt en dat was voor ons het belangrijkste", zei trainer Carlos Garrido na de tweede overwinning op FC Twente. Na de 5-1 zege in eigen huis was Villarreal ook in Enschede te sterk. Het werd 1-3, mede door twee penalty's en een rode kaart van Dwight Tiendalli.

"We hebben hard gewerkt, veel inzet getoond en goede momenten met slechte afgewisseld", zei Garrido over de wedstrijd tegen FC Twente. "Voorafgaand aan het seizoen hebben we gezegd dat de halve finale ons doel was en dat doel hebben we nu bereikt."

Garrido roemt de prestatie van zijn spelers omdat ploeg nauwelijks ervaring heeft op het Spaanse hoogste niveau. "Acht van onze spelers speelden vorig seizoen nog in de tweede divisie, de groep verdient een groot compliment voor de geleverde prestatie", aldus de coach, die met Villarreal in de halve finale FC Porto treft.