[NHL] Uitslagen playoffs 15-04-2011

Denny (nyny83)

In de NHL werden vannacht drie wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de playoffs om de Stanley Cup. Hieronder vind je de uitslagen en een kort verslag van elke wedstrijd.

Boston Bruins - Montreal Canadiens

In deze wedstrijd waren de Bruins de bovenliggende partij, maar toch gingen de Canadiens er met de overwinning vandoor. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Carey Price konden de Bruins van scoren afgehouden worden, waardoor de twee goals van Brian Gionta voldoende waren voor de overwinning. Na de eerste goal in de eerste periode gingen de Canadiens vooral over op verdedigen om zo de Bruins uit de buurt van het net van Price te houden. Daardoor waren er veel afstandsschoten te noteren, maar weinig echte kansen. Toen Gionta in de derde periode de 2-0 maakte na een uitbraak was de wedstrijd gespeeld.

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres

De Philadelphia Flyers liepen tegen een onverwachte nederlaag aan. De Buffalo Sabres hadden aan een enkele goal van Patrick Kaleta in de derde periode genoeg om de overwinning te pakken. Sabres-goalie Ryan Miller wist alle 35 schoten op doel tegen te houden, waardoor dit alweer de vierde shutout in de tot nu toe acht gespeelde playoffwedstrijden was. Goalie Sergei Bobrovski van de Flyers was ook goed bezig, maar kon niets doen tegen de goal van Kaleta, die een rebound van een schot van Marc-Andre Gragnani tegen de touwen werkte.

San Jose Sharks - Los Angeles Kings

Het duurde tot de overtime periode voordat het thuispubliek van de Sharks opgelucht adem kon halen. In de eerste periode waren de Sharks veel sterker en stonden zij slechts drie schoten op doel toe, maar gingen rusten met slechts een 1-0 voorsprong door toedoen van Dany Heatley. In de tweede periode waren de Kings sterker en werd het 2-2. Dustin Brown en Justin Williams scoorden voor de Kings, terwijl daartussen Logan Couture nog voor de 2-1 zorgde. In de overtime periode zorgde Joe Pavelski, die erom bekend staat belangrijke goals te kunnen maken, de winnende treffer.