Schaars: "AZ is beter dan ADO Den Haag"

Olga Kroeders

Stijn Schaars heeft het er het volste vertrouwen in dat AZ zaterdag van ADO Den Haag gaat winnen. De aanvoerder vindt dat zijn ploeg over de hele linie genomen de betere is.

ADO en AZ vechten allebei om de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Die positie is een direct ticket naar Europees voetbal. Zaterdag spelen de ploegen dus een belangrijk duel met elkaar. "We zijn heel relaxed en hebben vertrouwen in eigen kunnen", zegt Schaars in gesprek met RTV Noord-Holland.

"De laatste vier wedstrijden hebben wij niet verloren, dus we zijn klaar voor ADO Den Haag", gaat hij verder. "ADO Den Haag heeft een aantal goede spelers, maar over de hele linie genomen zijn wij beter." Schaars speelt zelf niet mee omdat hij een schorsing van een wedstrijd moet uitzitten.

Bij AZ ontbreken verder Maarten Martens en reservedoelman Joey Didulica wegens blessures. Een opsteker voor trainer Gertjan Verbeek is dat topscorer Kolbeinn Sigthorsson weer fit is. Hij kampte met een enkelblessure maar heeft de hele week gewoon meegetraind met de selectie.