Green Day-musical American Idiot wordt verfilmd

CoJackso

American Idiot, de musical gebaseerd op het gelijknamige album van de Amerikaanse punkrockband Green Day, wordt verfilmd. Michael Mayer, die de musical regisseerde, gaat ook de film regisseren en Milk-scenarist Dustin Lance Black is in onderhandeling voor het script. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

American Idiot behandelt het thema 'kwaadheid versus liefde' en gaat over enkele Amerikaanse jongeren die na de aanslagen van 11 september 2001 proberen hun leven weer op te pakken. Twee van hen vluchten naar de grote stad, waar het leven van de één verzandt in drugs en drank en de ander juist besluit als soldaat naar Irak te gaan. Een ander blijft in het dorp om voor zijn zwangere vriendin te zorgen. Uiteindelijk keren de vrienden allemaal weer terug naar hun geboortedorp, allemaal een teleurstelling rijker en een illusie armer.

Bij de musical komt soms Green Day-leadzanger Billy Joe Armstrong opduiken. Ook andere muzieksterren hebben voor één of meer voorstellingen rollen op zich genomen. Het is nog niet duidelijk of zij ook in de film te zien zullen zijn.

Zowel het album als de musical werden zeer goed ontvangen. Het album uit 2004 ging wereldwijd ruim veertien miljoen maal over de toonbank en won de Grammy Award voor beste rockalbum. De musical won dit jaar de Grammy voor beste muziekalbum voor een musical en sleepte vorig jaar twee Tony Awards, de meest toonaangevende Amerikaanse theaterprijs, in de wacht en werd genomineerd voor beste musical.


Het album 'American Idiot' wordt nu ook verfilmd (Foto: Novum)