Dader bloedbad Alphen droeg kogelwerend vest

Redactie

Bij de schietpartij in De Ridderhof in Alphen aan den Rijn droeg Tristan van der Vlis een kogelwerend vest. Uit onderzoek blijkt ook dat een van de wapens waarmee hij schoot een semiautomatisch wapen was. Dat laten politie en justitie woensdag weten. De 24-jarige Van der Vlis had voor dat wapen een vergunning.

Een apart onderzoeksteam zal zich buigen over de psyche van de dader. Het leven van de 24-jarige Alphenaar wordt onder de loep genomen. Dit deel van het onderzoek moet duidelijkheid verschaffen over het motief van Van der Vlis. Het wordt uitgevoerd door een team van de nationale recherche dat ook betrokken was bij het onderzoek naar het incident in Apeldoorn op Koninginnedag in 2009.

Een van de wapens waarmee Tristan van der Vlis het bloedbad aanrichtte, was een semiautomatisch wapen. Het gaat dus niet om een automatisch vuurwapen of een tot automatisch vuurwapen omgebouwd vuurwapen. Die vermoedens werden zaterdag en zondag geuit.

Eerder werd al bekend dat Van der Vlis over een vergunning beschikte voor alle drie de wapens die hij bij zich droeg. Nadat hij zes mensen had doodgeschoten en nog meer mensen had verwond, schoot hij zich door het hoofd.


Dader Alphen droeg kogelwerend vest (Foto: Novum)