Messi bedreigt record Van Nistelrooy

Peterselieman

Lionel Messi verbrak dinsdagavond al een clubrecord door in 46 officiële duels voor Barcelona dit seizoen 48 doelpunten te maken. De Argentijn verbrak hiermee het record dat op naam stond van Ronaldo die in 1996/1997 tot 47 goals in 49 duels kwam. Hij heeft nog zeker tien wedstrijden om het record aan te scherpen.

Messi bedreigt ook een record van Ruud van Nistelrooy. Messi scoorde dinsdag zijn negende doelpunt in de Champions League van dit seizoen. Zijn doelpunt zorgde voor de eerste thuisnederlaag van Shakhtar in twee jaar. De afgelopen twee seizoen kroonde Messi zich al tot topscorer van de Champions League. Hij maakte dinsdag meer verschil met zijn achtervolgers Mario Gomez (al uitgeschakeld) en Samuel Eto'o.

In een seizoen waarin Messi bijna wekelijks een nieuw record breekt, staat de volgende mijlpaal alweer voor de deur. Ruud van Nistelrooy is nog steeds de spits die het vaakst in één seizoen Champions League scoorde. In 2002-2003 maakte hij liefst twaalf doelpunten voor Manchester United.

Messi, die nu op negen staat, heeft in ieder geval nog twee duels om de twaalf goals van Van Nistelrooy te evenaren. De finale - het eventuele derde duel van Messi - is op 28 mei op Wembley.