Bradley Cooper in gesprek over remake The Crow

Marthe (M_)

Bradley Cooper, bekend van onder andere The Hangover, is volgens een bron bezig met onderhandelingen, om de hoofdrol te bemachtigen in een remake van The Crow. Volgens de bron was eerder Mark Wahlberg in gesprek om de rol van de vermoorde man, die terug komt om wraak te nemen op zijn moordenaars, te spelen. Uiteindelijk is dit niet door gegaan.

De Spaanse regisseur Juan Carlos-Fresnadillo (bekend van onder andere 28 Weeks Later en Intacto) heeft vorige week zijn medewerking aan het project toegezegd. En ook Relativity en de productie bedrijf Apaches Entertainment zullen meewerken. Ze willen in het najaar beginnen met de productie.

De cult-hit uit 1994 werd destijds geregisseerd door Alex Proyas. De film was opmerkelijk door de broeierige gothic sfeer. Het witte gezicht van de held stond in schril contrast met andere bont gekostumeerde superhelden. De film is gebaseerd op een stripboek van James O’Barr uit de jaren 80. O’Barr had het stripboek gemaakt om zijn verdriet te verwerken over de dood van zijn verloofde, zij was eind jaren 70 gedood bij een ongeluk, veroorzaakt door een dronken automobilist.

In The Crow worden een jonge man, genaamd Eric Draven, en zijn vriendin aangevallen. Voor de ogen van Eric, wordt zijn vriendin verkracht en vermoord. Uiteindelijk wordt Eric ook vermoordt doordat hij uit het raam wordt gegooid. Eric staat op uit de dood om wraak te nemen op zijn moordenaars. De film kreeg in één keer veel aandacht toen in 1994 hoofdrolspeler Brandon Lee om het leven kwam door een ongeluk op de filmset.