Benschop: "Was er in het begin niet klaar voor"

Peterselieman

Charlison Benschop is door de blessure van Kolbeinn Sigthórsson de spits van AZ. Hij heeft lang op de kans gewacht. Benschop heeft in zijn twee jaar bij de club drie verschillende trainers meegemaakt. Toen hij werd gekocht was Ronald Koeman trainer, daarna werkte hij samen met Dick Advocaat. Nu is Gertjan Verbeek de baas.

"Er is veel veranderd in twee jaar", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Maar hoewel ik beter tot mijn recht kom in een systeem met twee spitsen, realiseerde ik me niet direct dat het onder Verbeek moeilijker zou worden. Ik had nog nooit 4-3-3 gespeeld, dus ik dacht: Ook dat moet gewoon lukken. Misschien doe ik het als rechtsbuiten zó goed dat ik vanzelf een keer opschuif."

"Als spits was ik er in het begin niet klaar voor", vervolgde Benschop. "Verbeek zette me op de flank en zei dat ik de vrijheid had ook binnendoor te gaan. In het begin heb ik daar even mee geworsteld; inmiddels krijg ik het steeds beter onder de knie. Kew Jaliens zei dat ik naar Gregory van der Wiel moest kijken. Die brak door als laatste man en vond het niet zo leuk naar die zijkant te verhuizen. Nu is hij de beste rechtsback van Nederland. Daar had ik eigenlijk niks op te zeggen. Dus ik vind dat ik er niet te veel over moet piekeren. Ik moet gewoon mijn best doen op de positie waar ik de kans krijg."