Mubarak en zonen gearresteerd

Thom Puiman (Juicyhil)

De voormalige Egyptische president Hosni Mubarak en zijn zonen Gamal en Alaa zijn woensdag gearresteerd. Dat heeft de Egyptische openbaar aanklager bekendgemaakt.

Ze zullen vijftien dagen worden vastgehouden voor verhoor. De arrestaties vinden plaats in het kader van het onderzoek naar beschuldigingen van corruptie, verspilling van openbare gelden en machtsmisbruik voor persoonlijk gewin.

Woensdag plaatste het kantoor van de aanklager een verklaring op Facebook waarin de arrestatie van Mubarak en zijn zonen bekend werd gemaakt. De Facebookpagina is in het leven geroepen als een handreiking van het ministerie van Justitie naar de nabestaanden van degenen die omkwamen tijdens het achttien dagen durende protest waardoor Mubarak verdreven werd.

Dinsdagavond werd de 82-jarige Mubarak in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. Vermoedelijk blijft hij gedurende zijn arrestatie in het ziekenhuis.

Egyptenaren roepen sinds Mubarak op 11 februari werd afgezet om een onderzoek naar hem en elk lid van zijn regering. Naar de meeste hoge ambtenaren uit het regime lopen inmiddels onderzoeken vanwege beschuldigingen van corruptie en machtsmisbruik.


Hosni Mubarak (Foto: Novum)