Tom Hanks gecast voor Cloud Atlas

CoJackso

Tom Hanks heeft een rol in de verfilming van Cloud Atlas, een boek geschreven door David Mitchell. De Duitse regisseur Tom Tykwer (Lola rennt, Der Krieger und die Kaiserin) is bezig het boek te bewerken tot een script. Hierbij wordt hij bijgestaan door Andy en Lana Wachowski (The Matrix). De verfilming van Cloud Atlas wordt gezien als een grote uitdaging, deels door de stijl van het boek en deels door de vertelstructuur.

Cloud Atlas bestaat uit een vijftal verhalen, die in eerste instantie tot de helft verteld worden. Het eerste verhaal start in de 19e eeuw en gaat over de Amerikaanse notaris Ewing, die rondreist in Polynesië. Uiteindelijk is er tevens een zesde verhaal, dat wel in zijn geheel verteld wordt. Dit zesde verhaal speelt zich af aan het einde der tijden. Vervolgens worden de andere vijf verhalen in een omgekeerde chronologische wijze afgerond, waarbij het laatste verhaal dus in feite de afronding is van het eerste verhaal.

Ook is het opvallend dat elk verhaal een eigen stijl wordt meegegeven. Zo wordt een verhaal verteld via een dagboek, terwijl een ander verhaal weer een komisch verhaal is of simpelweg bestaat uit een stapel brieven.

Het is de bedoeling dat in september van dit jaar gestart wordt met de opnames van de film.

Tom Hanks
Tom Hanks