Ancelotti: "Niet mijn beslissing of ik blijf of niet"

Olga Kroeders

Carlo Ancelotti had gisteravond wat uit te leggen aan de Engelse pers. Waarom had hij Fernando Torres opgesteld ten faveure van Didier Drogba? Torres, die inmiddels al elf voetbaluren niet heeft gescoord, startte in de kwartfinalewedstrijd tegen Manchester United in de Chapions League.

De Spanjaard stelde andermaal teleur, al was zijn begin nog hoopgevend. "Ik heb lang nagedacht over deze beslissing", bekende Ancelotti. "Deze keer koos ik voor Fernando, maar Didier viel heel goed in na rust."

Ook Alex Ferguson had een andere opstelling verwacht bij Chelsea. "Veel mensen dachten dat Drogba zou spelen, maar ik hield er rekening mee dat Torres zou spelen omdat ze veel geld voor hem hebben betaald. Ik was er niet zeker van, maar ik zag het niet gebeuren dat ze Torres op de bank gingen zetten."

Ancelotti counterde: "Dat is niet waar. Ik heb voor Fernando gekozen vanwege zijn kwaliteiten en omdat hij goed voor ons kon zijn." Ferguson: "Ik denk niet dat iemand de mogelijkheid zou hebben laten lopen als hij Torres had kunnen contracteren. Iedereen zei in januari dat het een fantastische transfer was. Het was een goede aankoop. Het werkt nog niet, maar hij is een jonge man en heeft nog een paar seizoen voor de boeg."

De druk op de schouders van Ancelotti wordt door de uitschakeling steeds groter. Na het landskampioenschap is ook de Champions League 'einde verhaal'. Is hij bang voor zijn baan? "Ik maak me daar geen zorgen over. Ik moet werken en mijn best doen. Het is niet mijn beslissing of ik blijf of niet", aldus Ancelotti, die zei na afloop van het duel geen contact te hebben gehad met clubeigenaar Roman Abramovich.