Shani Davis keert terug bij oude coach

Olga Kroeders

Shani Davis keert weer terug onder de vleugels van coach Jae Su Chun. De schaatser gaat zich samen met de Koreaanse trainer en het Amerikaanse shorttrackteam voorbereiden op het volgende seizoen. De 28-jarige Amerikaan zet daarmee definitief een punt achter zijn samenwerking met zijn vorige coach Peter Mueller.

Davis werkte in het verleden ook al samen met Chun, die vorig jaar succesvol was met het Amerikaanse shorttrackteam op de Olympische Spelen van Vancouver. De tweevoudig olympisch kampioen zal overigens niet deelnemen aan shorttrackwedstrijden. Hij richt zich volgend seizoen op de wereldkampioenschappen sprint en allround.

Afgelopen seizoen werd Davis wereldkampioen op de 1.000 meter en de ploegenachtervolging, maar op de WK's sprint en allround vielen zijn prestaties tegen. Toch is Davis niet teleurgesteld over de samenwerking met Mueller. "Ik heb het afgelopen seizoen veel geleerd van de keuzes die ik heb gemaakt in mijn trainings- en wedstrijdprogramma." Stiekem kijkt hij echter al vooruit. "Op de lange termijn draait alles om Sochi 2014."


Davis keert terug bij oude coach (Foto: Novum)