Vettel: "Ga niet domineren"

Peterselieman

Sebastian Vettel verwacht niet dat hij ondanks de twee zeges die hij al op zak heeft het Formule 1-seizoen 2011 zal gaan domineren. In het kampioenschap is na twee wedstrijden het gat met naaste achtervolger Jenson Button al 24 punten.

In Australië stuurde de regerend wereldkampioen zijn Red Bull met ruime voorsprong over de finish, maar in Maleisië waren daar nog maar drie tellen van over. "Sommige mensen spraken al over brute dominantie. Maar we hebben pas twee van de negentien races gewonnen. Het is duidelijk zichtbaar hoe de snelheid binnen enkele dagen kan wisselen. In Maleisië was het een stuk spannender dan in Australië," zei Vettel in de Daily Telegraph.

De Duitser wijst naar vorig seizoen waar de strijd leek te gaan tussen Fernando Alonso en Mark Webber, maar eindigde in een zege voor hemzelf. "Kijk naar vorig jaar met Alonso. Iedereen schreef hem al af voor de titel, maar hij was de favoriet toen we de laatste race ingingen."

McLaren-rijder Button is het met Vettel eens. "Het kampioenschap ligt nog helemaal open. Sebastian heeft vijftig punten en daarmee een redelijk stevige voorsprong, maar we komen steeds dichterbij. Ik weet dat hij in de slotfase in Maleisië rustig aan deed, maar als je naar ons tempo gedurende de gehele race kijkt zijn we even snel als hem. Als hij de volgende race niet finisht en ik win, ga ik aan de leiding in het kampioenschap. Het kan deze week al omslaan," zei de Brit.