Na Stevens ook Lokhoff weg uit Salzburg

André

Ton Lokhoff vertrekt per direct bij Red Bull Salzburg. In navolging van Huub Stevens verlaat de assistent de Oostenrijkse club. Dat bevestigt hij in BN De Stem.

De clubleiding van Red Bull Salzburg liet maandag aan Lokhoff weten dat er voor hem geen sportieve toekomst meer is bij de club. Het contract van de trainer uit Prinsenbeek liep tot 2012 en is per direct ontbonden. "We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Alles wordt keurig afgewikkeld", vertelt de 51-jarige Lokhoff.

Vorig seizoen werd Lokhoff samen met Stevens nog kampioen van Oostenrijk. "Ik heb enorm veel ervaring opgedaan. Onder Huub Stevens kon ik goed mijn ei kwijt en heb ik me verder kunnen ontwikkelen als trainer", gaat Lokhoff verder. "Jammer dat het nu voorbij is, maar je weet als trainer dat het zo kan lopen."

Lokhoff heeft nog geen directe plannen. "Maar vanzelfsprekend zou ik graag weer bij een ambitieuze club aan de slag gaan", besluit Lokhoff. Vorige week vrijdag werd Stevens ontslagen. Tegenvallende resultaten lagen ten grondslag voor zijn vertrek. De Nederlandse trainer Ricardo Moniz neemt de honneurs voorlopig waar.