Willis: "Afgelasten Bahrein heeft HRT gered"

Peterselieman

Het afgelasten van de Grand Prix van Bahrein is voor Hispania Racing een godsgeschenk geweest, zo laat de technische baas van de Spaanse renstal Geoff Willis weten. De bolides waren begin maart namelijk verre van klaar om te racen.

In Australië konden de HRT's door alle problemen slechts enkele ronden rijden en in de kwalificatie vielen de auto's buiten de 107% regeling. In Melbourne moest nog met de oude voorvleugel gereden worden omdat de nieuwe niet door de FIA-tests kwam, maar voor Maleisië was dit geregeld en prompt konden Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan deelnemen aan de race.

Willis geeft toe dat HRT mogelijk niet naar de eerste race in Bahrein af had kunnen reizen. Volgens het Concorde Agreement had de renstal als er geen geldige reden was geweest uit de Formule 1 gezet kunnen worden. "We weten dat de start lastig is geweest. Als de seizoensstart in Bahrein was geweest dan hadden we mogelijk niet deelgenomen omdat we nog niet klaar waren. We hadden geluk dat de race omgezet werd in een test in Barcelona," zei hij tegen F1Today.