Hamilton: "Team gaf mij verkeerde banden mee"

Jeffrey

Het team van McLaren heeft van coureur Lewis Hamilton de schuld gekregen van de matige prestatie in de Grand Prix van Maleisië. De Brit begon als tweede aan de race, maar kwam slechts als zevende over de finish. Na een tijdstraf werd hij uiteindelijk als achtste in de ranglijsten opgenomen.

"Dit was een verschrikkelijke race", aldus Hamilton. "Ik werd als eerste naar de pits geroepen terwijl ik nog wel een paar ronden door had kunnen rijden. Vervolgens kreeg ik ook nog eens de verkeerde banden mee. Ik werd op de zachte band gezet terwijl ik de harde had moeten krijgen. De laatste stint reed ik op een oud setje harde banden, maar die gingen niet lang mee, waardoor ik nog een keer moest stoppen. We hadden een erg slechte strategie, maar daar is nu niets meer aan te doen."

Teambaas Martin Whitmarsh weerlegt de aanval. "Lewis heeft direct na afloop van de race een paar dingen geroepen zoals hij ze beleefd heeft in de auto. Ik denk echter dat hij nog wel van mening verandert als hij later terugkijkt op deze race".