Van Gaal: "Hinderlijk buitenspel is onzin"

Olga Kroeders

Louis van Gaal heeft zijn ongezouten mening gegeven over de 'hinderlijk buitenspel'-regel. Het Duitse blad Kicker deed een onderzoek onder de oefenmeesters in de Bundesliga.

Naar aanleiding van de twijfel die ontstond over het doelpunt dat Eintracht Frankfurt afgelopen weekend tegen VFL Wolfsburg maakte, heeft Kicker een steekproef gedaan onder trainers in de Bundesliga. Van Gaal was één van de uitverkorenen om zijn licht te laten schijnen over de regel of een speler indirect voordeel haalt uit zijn buitenspelpositie.

Zoals gewoonlijk hield Van Gaal er een duidelijke mening op na: "Het is een dwaze regel, weg ermee", aldus de Amsterdammer. Van Gaal pleitte in het verleden al vaker voor een aanpassing van de spelregels, omdat deze niet meer van deze tijd zouden zijn.

Ook Jupp Heynckes, volgend seizoen opvolger van Van Gaal bij Bayern München, werd gevraagd om een reactie. De Duitser was dezelfde mening toegedaan als Van Gaal: "Als iemand buitenspel staat - maakt niet uit waar - dan moet er gefloten worden. Het invoeren van hinderlijk buitenspel heeft de situatie alleen maar complexer gemaakt", aldus de huidige trainer van Bayern Leverkusen.