[EK] Zonderland maakt indruk in kwalificaties

Stefan (sportfreak)

Epke Zonderland heeft bij de Europese kampioenschappen turnen in Berlijn bij de kwalificaties uitstekend gepresteerd. Zowel op rek als op de brug haalde hij de finale. Op het onderdeel ringen wist ook Yuri van Gelder zich te kwalificeren voor de finale.

Zonderland kwam op de brug tot een score van 15,525, zijn beste prestatie ooit op dit onderdeel. "Normaal gaat er wel een element iets minder, maar dit keer niet. Zondag moet dit weer lukken." Ook op zijn favoriete onderdeel, de rekstok, haalde hij als tweede de finale. Hij kon het zich veroorloven om hier op safe te spelen. "Dat is op dit moment genoeg. Pas in de finale ga ik volle bak." Zonderland wil zondag voor het eerst in een wedstrijd zijn vluchtcombinatie Cassina-Kolman laten zien. "Als dat element lukt en de rest gaat ook goed, kom ik uit op een score van 7,7. Dat moet genoeg zijn voor goud."

Yuri van Gelder kwam op het onderdeel ringen tot een score van 15,150, goed een voor een vijfde plek en de finale. Het is voor Van Gelder zijn eerste grote toernooi sinds sinds hij in Milaan in 2009 de Europese titel veroverde. Daarna volgde een dopingschorsing wegens cocaïnegebruik.