Classic magazinecovers voor X-Men: First Class

Peter Breuls

Als filmfans fanatiek kunnen zijn, dan zijn comicfans zo mogelijk nog enthousiaster over het verschijnen van comicverfilmingen. Dat is wel te zien aan bijeenkomsten als Comic-Con of de buzz waarmee comicfilms worden ontvangen. Ook filmbladen doen hieraan mee. Het Britse Total Film heeft voor X-Men: First Class een aantal variant covers gemaakt in de stijl van de film.

Variant covers zijn een bekend voorkomen voor de fysieke, papieren comics; sommige issues worden uitgebracht met meerdere covers, en voor lezers is het dan gokken welke je krijgt. Het juni-issue van Total Film heeft, naast de eigen standaardcover waar de hoofdrolspelers uit First Class op staan, drie sixties covers gemaakt. Het gaat om covers die lijken op de voorpagina's van Esquire, Life en Vogue.

De 'echte' cover en nog een aanvullende sixties cover zijn te zien bij Cinewebradio.

X-Men: First Class vertelt over Erik Lehnsherr en Charles Xavier, bekend in de eerdere X-Men films als Professor X en Magneto, in hun jongere jaren. De film speelt zich dan ook af in de jaren '60. First Class wordt op 2 juni in de Nederlandse bioscopen verwacht.